Volledig scherm
PREMIUM
Boeren protesteren op het Malieveld in Den Haag onder de naam #Agractie. © ANP

Den Haag maakt zich klaar voor boerenprotest: geen beperking van aantal trekkers

Den Haag werd op 1 oktober overspoeld door duizenden boeren uit het hele land die protesteerden tegen de stikstofmaatregelen van het kabinet. Ook voor morgen staat een demonstratie op de agenda, maar volgens de organisatie zijn er nu betere afspraken gemaakt. Zo gaat de politie de boeren al vanaf de snelweg begeleiden. 

Twee weken geleden kwam op dinsdagochtend 1 oktober een file van trekkers richting Den Haag. De voertuigen werden massaal geparkeerd op het Malieveld en zorgden voor een van de langste ochtendfiles ooit in de Nederlandse geschiedenis. De ANWB en Rijkswaterstaat waarschuwen automobilisten vandaag alvast voor mogelijke verkeersopstoppingen morgenochtend en dan vooral op de A12 tussen Utrecht en Den Haag. 

Organisator Farmer Defence Force zegt dat er betere afspraken met de politie zijn gemaakt over het protest morgen in Den Haag. Een beperking van het aantal tractoren dat de stad in mag is er niet. Volgens de gemeente Den Haag is er afgesproken dat de demonstratie op de Koekamp plaatsvindt. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag