Volledig scherm
© ANP

Den Haag moet economisch mikken op ouderenzorg en innovatie, vindt denktank

Om de economie te versterken moet Den Haag mikken op de ouderenzorg, technologische vernieuwing en de installatiesector die zo belangrijk is bij de energietransitie van fossiele naar schone energie. Dat schrijft de onafhankelijke denktank Economic Board Den Haag in een advies aan de gemeente.

Het advies van de denktank komt nu het Haagse stadsbestuur bezig is met het schrijven van een economische visie voor 2030.

Volgens de Economic Board Den Haag biedt de ouderenzorg kansen op economische groei vanwege de vergrijzing. Ook hebben veel ouderen van de huidige generatie een dikke portemonnee. Deze zogeheten ‘silver economy’ past bovendien goed bij het Haagse imago van prettige woon- en leefstad, benadrukt de Haagse denktank.

Verbouwing

‘De hofstad  als installatiestad’ is een andere mogelijkheid voor de gemeente Den Haag om haar vooralsnog matig presterende economie op te krikken. De bouw- en installatiesector is conjunctuurgevoelig, constateert de Board, maar er is wel een langdurige nationale verbouwing op komst met de overgang van fossiele naar schone energie.

Verder adviseert de Economic Board dat Den Haag meer prioriteit gaat geven aan twee problemen die de lokale economie bedreigen. De slechte bereikbaarheid van de stad en de grote ‘mismatch’ op de arbeidsmarkt. De kennis en opleiding van Haagse werkzoekenden komen vaak niet overeen met de beschikbare banen in de stad.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag