Volledig scherm
Station Amsterdam Centraal © ANP

Den Haag neemt I Amsterdam-winkel over

Den Haag neemt de I Amsterdam Store op station Amsterdam Centraal over. Toeristen die daar binnenlopen, wordt vanaf vrijdag 13 september drie weken lang aangeraden om de trein naar Den Haag te nemen.

De schappen van de winkel komen vol te liggen met Haagse producten zoals Haagse Hopjes en de winkel kleurt groen en geel, de Haagse stadskleuren. Op de schermen zijn beelden te zien van de koetsenparade op Prinsjesdag in Den Haag. 

De overname is onderdeel van een samenwerking tussen amsterdam&partners en The Hague Marketing Bureau, waarbij de populariteit van Amsterdam gebruikt wordt om Den Haag onder de aandacht te brengen als bestemming.

Toeristische deal

De Haagse overname van de I Amsterdam Store is een ludieke manier om (internationale) bezoekers van Amsterdam te attenderen op de bezienswaardigheden in Den Haag, de koninklijke stad aan zee, schrijft Den Haag Marketing. 

In 2017 sloten Amsterdam en Den Haag al een toeristische deal. De gemeente Den Haag betaalt Amsterdam Marketing tot en met dit jaar 150.000 euro voor  een Haagse publiekscampagne in en rond de hoofdstad. Toenmalig burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam waarschuwde destijds al voor de onhoudbare stroom toeristen in de hoofdstad en riep ander grote steden op Amsterdam te helpen het massatoerisme te beteugelen. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag