Volledig scherm
Ter illustratie. © Floris Lok

Den Haag roept Kamer op tot invoering helmplicht snorfietsers

Den Haag, Delft en Rijswijk horen bij de zeventien steden die pleiten voor de invoering van een helmplicht voor snorfietsers. De gemeenten ondertekende een brief aan de Tweede Kamer, waarin de fracties worden opgeroepen in actie te komen.

Volgens de ondertekenaars rijden snorfietsers gemiddeld acht kilometer harder dan de toegestane 25 km/uur. De combinatie van een te hoge snelheid en geen hoofdbescherming zorgt bij de snorfiets voor een zeer groot risico, vinden de zeventien verkeerswethouders. ,,De snorfiets is één van de onveiligste manieren om je in de stad te verplaatsen‘’, aldus Haagse wethouder Robert van Asten.

De oproep aan het parlement volgt op de noodkreet van trauma-artsen over de gevaren van snorfietsen zonder helm. De snorfiets zorgt volgens de specialisten jaarlijks voor enkele tientallen doden en veelvuldig (hersen)letsel. Dat het voertuig onveilig is, blijkt uit de ongevalcijfers van de gemeente Den Haag. Van de verkeersgewonden in de Hofstad reed 19 procent op een snorfiets, terwijl het verkeersaandeel hooguit 2 procent is.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7086 stemmen