Volledig scherm
Restaurant Publique © Frank Jansen

Den Haag steeds beter op de horecakaart met vijf Bib Gourmands

Zowel restaurant N als restaurant Publique in Den Haag hebben van Michelin het predicaat Bib Gourmand gekregen. Dit betekent dat de prijs-kwaliteitverhouding bijzonder goed is en een driegangenkeuzemenu er niet meer dan 39 euro kost.

Michelin maakte gisteren de gids Bib Gourmand Benelux 2020 bekend. Groenten en lokale producten zijn volgens Michelin de trend.

,,Ook chef-koks willen hun steentje bijdragen aan het milieu. Dat zorgt voor een frisse dynamiek'', aldus Michelin. Veel Haagse restaurants staan er op dezelfde manier in.

De hofstad profileert zich steeds meer op horecagebied. Samen met de nieuwkomers, restaurant N en Publique, telt de stad nu vijf Bib Gourmand-restaurants. Ook Basaal (Dunne Bierkade), Oogst (Denneweg) en Tapisco (Kneuterdijk) mogen het predicaat Bib Gourmand voeren.

Klassiek

Chef-kok Marc Plat van restaurant Publique op het Anna Paulownaplein is klassiek geschoold en probeert eveneens te werken met zoveel mogelijk lokale producten. Restaurant N uit de Nobelstraat is geïnspireerd op de Spaanse en Portugese keuken.

Sterrenkok Marcel van der Kleijn, die meermaals eetrubriek de Gouden Pollepel van deze krant won (onder meer met Oogst), reageert tevreden op het culinaire nieuws over zijn stad. ,,De Bib Gourmand zet je zaak op de - internationale - kaart en zorgt voor meer gasten'', aldus Van der Kleijn die zich al jaren inzet op horecagebied voor de hofstad en met Calla's aan de Laan van Roos en Doorn zelfs een ster-restaurant heeft.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag