Volledig scherm
Studentenkamer © Rotterdam Partners

Den Haag wil met hulp grote steden misstanden studentenkamers aanpakken

Wethouder Boudewijn Revis (VVD) wil meer bestuurlijke middelen om misstanden met studentenkamers aan te pakken. ,,Die middelen ontbreken in het huidige vergunningsysteem’’, constateert hij.

Onlangs bleek uit landelijk onderzoek dat de kosten voor een studentenkamer in Den Haag de pan uitrijzen. Alleen Amsterdam is in Nederland duurder. Voor een studentenkamer moet momenteel in Den Haag gemiddeld 436 euro per maand worden neergeteld. Dat is zestien euro meer dan vorig jaar.

De prijzen stijgen, erkent Revis, die ook vaststelt dat het aan een positieve trend te wijten is. ,,De oorzaak is een positieve. Den Haag is een geliefde studentenstad. Er is veel vraag.’’

Rechten

De PvdA kaartte vandaag de dure studentenhuisvesting aan in de commissievergadering in het Haagse stadhuis. Fractievoorzitter Martijn Balster van die partij vindt dat Den Haag studenten actiever moet wijzen op hun rechten. En de stad moet misstanden met torenhoge prijzen bestrijden, stelt hij.

Revis is het met hem eens. ,,De handhaving is niet honderd procent zoals we hem zouden willen.’’ De wethouder meldt dat hij hierover lobbyt in de G4, met de vier grote steden Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam om meer bestuurlijke middelen te hebben huurbazen aan te pakken.

Den Haag is volgens Revis ook druk bezig om meer studentenhuisvesting te gaan bouwen. ,,Ik ben ook zeker gemotiveerd om hiervoor meer plekken te zoeken in de stad.’’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag