Volledig scherm
Den Haag wordt kinderpardongemeente © Eigen foto

Den Haag wordt kinderpardongemeente

Den Haag sluit zich aan bij de meer dan zestig Nederlandse kinderpardongemeenten. Een meerderheid van de gemeenteraad riep wethouder Rachid Guernaoui van integratie daartoe op. 

 De genoemde gemeenten pleiten voor een rechtvaardiger pardon voor de ongeveer 400 in Nederland gewortelde kinderen die zouden moeten worden uitgezet naar hun land van herkomst.

,,De kinderen waar het hier om gaat,  zijn al een keer gevlucht. We kunnen hen dat niet nog een keer laten meemaken’’, zei raadslid Serpil Ates van GroenLinks. ,,Wij moeten juist zorgen dat zij zich veilig voelen. Daar hebben we vanavond een mooie stap voor gezet.”

Van de Haagse coalitie stemden D66 en GroenLinks voor de motie, Groep de Mos en de VVD waren tegen. 

  1. Grote verslagenheid onder redders over verongelukte  kitesurfer

    Grote verslagen­heid onder redders over verongeluk­te kitesurfer

    Ook onder de redders van de KNRM en vrijwilligers die dit weekeinde uren hebben gezocht naar een kitesurfer, is de ontsteltenis over zijn dood groot. Dat zegt Kees Brinkman, woordvoerder van dé redders op zee, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), terugkijkend op het dramatische verongelukken van de kitesurfer in Scheveningen dit weekeinde. ,,Het is de eerste keer dat we iemand dood hebben aangetroffen en niet hebben kunnen redden uit zee”, zegt Brinkman.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag