Volledig scherm
Kuzu en Azarkan in ado-SHIRTS © Videostill via @DenkNL

Denkmannen met ADO-shirts aan op voetbalveld zorgen voor ophef: ‘Het is heiligschennis’

Farid Azarkan en Tunahan Kuzu van Denk hebben voor de nodige ophef gezorgd door met ADO-shirts het ADO-veld op te lopen. Voorman Kuzu en Tweede Kamerlid Azakan wilden met de actie aandacht vragen voor de overeenkomst die vijftig jaar geleden werd gesloten tussen Nederland en Marokko, maar ze werden overladen met negatieve reacties.

De boodschap van de heren volgens Azarkan: ,,Vandaag herdenken we dat vijftig jaar geleden Nederland en Marokko een overeenkomst sloten. In die overeenkomst staat dat mensen uit Marokko in Nederland kunnen komen werken. Want hier hadden ze heel veel mensen nodig. We herdenken dat onze ouders en onze grootouders hier naartoe zijn gekomen.” 

De video die de partij daarna op Twitter plaatste, riep vele negatieve en racistische reacties op. ‘Heiligschennis! Trek uit die shirts!’ schrijft een boze twitteraar. ‘Gaan we nah onze club laten vernaggeluh door deze twee nagemaakte dwazen! Op pleuren!’ schrijft een ADO-fan die het er niet mee eens is.  ‘Kunnen ze op de transferlijst? Je krijgt geld toe om ze op te halen’, zegt een ander. 

Rotterdammer

In de video zegt voorman Kuzu: ,,We herdenken dat heel veel opa's en vaders destijds vanuit marokko naar Nederland kwamen. En dat doen we eigenlijk wel op een bijzondere plek. Ik sta hier als Rotterdammer met een ADO-shirt aan.” Vooral de laatste zin schoot bij een twitteraar in het verkeerde keelgat. ,,Meneer Kuzu geboren in Istanboel. Meneer Azarkan in Marokko. Maar toch echte Rotterdammers.”

Bekijk hieronder het bericht op tiwtter.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

Zou jij in de Pim Fortuynstraat willen wonen?

  • Ja (64%)
  • Nee (25%)
  • Geen mening (11%)
7317 stemmen