Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Dennis van Aarssen tijdens de finale van The Voice of Holland © ANP Kippa

Dennis van Aarssen als speciale gast op dansgala Free To Move

Het is al jaren vaste prik in Den Haag aan het begin van het dansseiezoen: het dansgala Free To Move. Tijdens deze avondvullende voorstelling in het Scheveningse Zuiderstrandtheater zijn nagenoeg alle grote dansgezelschappen te zien nog voordat ze in het theater staan. 

Samuel Wuersten, artistiek directeur van Holland Dance Festival, stelt net als voorgaande jaren het programma van Free To Move samen. De inzet van alle dansers is geheel belangeloos. De opbrengst van de avond gaat direct naar het Prinses Beatrix Spierfonds voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Speciale gast is Dennis van Aarssen, winnaar van de talentenjacht The Voice of Holland.

Deelnemende dansgezelschappen zijn onder andere Scapino Ballet Rotterdam, De Dutch Don’t Dance Division, Introdans, Codarts Rotterdam, de Junior Company van Het Nationale Ballet en Knot on Hands. Prinses Beatrix is als naamgever en beschermvrouwe van het Spierfonds aanwezig bij de voorstelling. Na afloop spreekt zij met betrokkenen van het Spierfonds en met mensen met een spierziekte. Ook ontmoet zij enkele dansers.

Het is de zevende keer dat het gala wordt gehouden. Voormalig danser en ambassadeur van het Spierfonds Jan Kooijman is net als voorgaande jaren gastheer van de avond. Kaarten voor de voorstelling op 29 augustus kosten 39 euro.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag