Volledig scherm
PREMIUM
Dit ziet eruit als een relaxte vakantie, maar Expeditie Robinson is keihard werken voor Dennis Weening en zijn collega Nicolette Kluijver. © Guus Schoonewille

Dennis Weening: 'Dat wilde randje blijf ik altijd houden'

Veertig nachten zat Hagenaar Dennis Weening op de Filipijnen voor Expeditie Robinson. Veertig nachten was hij ver weg van zijn gezin. ,,Ja, dat was weleens lastig, vooral voor mijn dochter Coco van zeven. Maar daar had ik dit jaar iets op verzonnen."

Quote

Ik heb het gevoel dat ik Robinson meer naar me toe heb getrokken, ben veel zelfverze­ker­der

Dennis Weening
Volledig scherm
© anp

Weening knutselde een kalender voor haar. ,,Met veertig vakjes. Kon ze er elke dag één wegstrepen. Sommige had ik een kleurtje gegeven. Rood voor grote cadeautjes, geel voor kleine. Een envelop met een opdracht erbij, als onderdeel van een speurtocht. De nacht voor vertrek zat ik nog alles uit te schrijven en te verstoppen, maar het was het waard. Dat zag ik aan de filmpjes die ik kreeg."

Weening noemt de opnames van Expeditie Robinson pittig. ,,In meerdere opzichten. Als ik een proef heb, moet ik de avond van tevoren twee A4'tjes in mijn hoofd stampen. De druk is enorm, want een dag later staat 150 man mij aan te staren. Van het hele productieteam tot aan de hongerige kandidaten die ook nog bloednerveus zijn. Maar het wordt steeds leuker. Ik heb het gevoel dat ik Robinson meer naar me toe heb getrokken, ben veel zelfverzekerder."

Wie denkt dat Weening tussendoor lekker vakantie vierde, heeft het mis. ,,Je zit in een houten hutje van twee bij drie. Er is een douche en een bed, that's it. Geen zwembad. En in zee zitten giftige kwallen. Daarom laat ik mijn gezin ook niet overkomen. Er is gewoon niks. En het was het begin van het regenseizoen."

Dan zijn de dagen soms lang. ,,Ik had mijn gitaar mee, heb de geweldige series Peaky Blinders en Fargo gekeken. En ik ben begonnen in Anna, het boek van Niccolò Ammaniti. Geen reden tot klagen dus, zeker niet als het regende en stormde. Dan werd mijn hutje wel bijna weggeblazen, maar ik zat tenminste binnen. De kandidaten waren op het eiland..."

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag