Volledig scherm
Presentatie van het boek Familiegeluk van auteur Barbara Sevenstern. © Henriette Guest

Deze Haagse maakt haar debuut op de lijst van Vrouwenthriller 2019

De Haagse Barbara Sevenstern maakt met haar debuut Familiegeluk kans op de nationale prijs van beste thriller, geschreven door een vrouw. Het boek is opgenomen in een shortlist van tien titels. Lezers kunnen tot en met zondag online stemmen op de lijst.

De 50-jarige Sevenstern zegt 'gepast trots' te zijn op de uitverkiezing tot kandidaat voor Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2019. Haar boek is nog maar vijf weken geleden gepresenteerd bij boekhandel Paagman in Den Haag. Het kwam toen op nummer 1 in de verkooplijst. In de top-10 van vrouwenthrillers.nl staat haar naam nu tussen gevestigde auteurs als Esther Verhoef (Façade) en Loes den Hollander (Toen ik dood was). Deze titels kregen allemaal een 4-sterrenbeoordeling (of hoger) in recensies op de site.

Feelgood thriller

Familiegeluk is een ‘feelgood thriller' over een familiegeheim. De hoofdpersoon Lisette probeert dat te ontrafelen na de dood van haar moeder. Via een oud adresboek komt ze een verzwegen verleden op het spoor. Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in Den Haag.

Quote

Hoe super zou het zijn als ik daadwerke­lijk de titel toebedeeld krijg

Sevenstern

Barbara Sevenstern, getrouwd en moeder van drie kinderen en van professie medewerkster bij het gemeentearchief, deed jaren onderzoek voor haar boek. Na een eerste stemronde met tientallen concurrenten, is haar thriller een van de laatste tien kanshebbers. ,,Hoe super zou het zijn als ik daadwerkelijk de titel toebedeeld krijg," aldus Sevenstern.

Volledig scherm
Presentatie van het boek Familiegeluk van auteur Barbara Sevenstern. © Henriette Guest

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag