Volledig scherm
PREMIUM
Opening van de grootste Coolblue-winkel van Nederland, CoolBlue XXL, in Den Haag. © Daniella van Bergen

'Deze XXL Coolblue-winkel wordt een gillend succes'

Het is de omgekeerde wereld: Terwijl de ene na de andere fysieke winkel verdwijnt vanwege concurrentie van webshops, opende internetbedrijf Coolblue vrijdag een mega grote winkel in het Haagse New Babylon. Deze is met zijn 2.600 vierkante meter meteen de allergrootste winkel van het bedrijf, dat veelal elektronica en witgoed verkoopt.

Volledig scherm
© Joyce Hoogland, In de Buurt

Topman en oprichter van Coolblue, Pieter Zwart, was hoogstpersoonlijk bij de opening aanwezig . ,,Ik weet zéker dat dit een gillend succes gaat worden’’, zei hij vol zelfvertrouwen.

Over een gebrek aan aandacht heeft de jonge ondernemer in elk geval niet te klagen. Honderden klanten staan ‘s ochtends vroeg al te wachten tot het lint voor de deur symbolisch wordt doorgeknipt. ,,Ik vind Coolblue een superleuk bedrijf. Als je iets bij ze bestelt staat er altijd een grapje op de doos en ook op social media doen ze geinige dingen’’, zegt Tara (24), die samen met vriendin Else (23) en kijkje kwam nemen. Ze begrijpen wel dat een internetshop een fysieke winkel opent. ,,Terugsturen van producten is een gedoe en hier kun je gemakkelijk dingen retourneren’’, zegt Tara. ,,En het persoonlijk contact is toch wel fijn’’, voegt Else daaraan toe.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag