Volledig scherm
Een man stal drie dure juwelen uit het veilinghuis in Den Haag. © Politie Den Haag

Dief snaait zeer dure juwelen uit vitrines van Haags Veilinghuis

Met twee soepele graaibewegingen greep een nog onbekende man drie zeer kostbare juwelen weg uit veilinghuis Venduehuis in Den Haag. De politie is nog op zoek naar de ‘vakkundige dief’.

De man sloeg toe op vrijdagmiddag 8 november in het veilinghuis aan de Nobelstraat. De acties van de man zijn vanavond vertoond in Opsporingsprogramma Team West. Hierin is goed te zien hoe de dief zich voordoet als kunstliefhebber door verschillende schilderijen te inspecteren. Wanneer niemand kijkt, werpt hij zijn rechterhand in een vitrine die openstaat.

Met twee halen graait hij een 20 karaat gouden armband met diamanten in de vorm van een slang, een 20 karaat gouden Indiase ring met blauw saffierstenen en een antieke gouden ring met diamanten en witte opalen.

Doorverkocht

Een medewerker heeft snel door dat de juwelen weg zijn, maar het lukt hem niet om de dief te vinden. Die loopt even later rustig richting de uitgang. De politie houdt er rekening mee dat de man zijn buit mogelijk al heeft doorverkocht. Daarom wordt aan juweliers gevraagd om alert te zijn.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag