Volledig scherm
PREMIUM
Ed Struijlaart wil de nare gebeurtenis vooral achter zich laten. ,,Ik ga er geen liedje over schrijven”, zegt de muzikant. © pr

Dief van portemonnee Haagse muzikant Ed Struijlaart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’

Een van de dieven die in oktober de portemonnee van de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart pikten tijdens een optreden in Zwolle, is afgelopen donderdag in Den Haag opgepakt. Tijdens het optreden in de Odeon werd de portemonnee met pinpas van Struijlaart door twee dieven uit zijn kleedkamer meegenomen. Het verhaal kreeg een bizarre wending toen een van de dieven via Instagram contact met hem zocht, zijn excuses aanbood en de pas naar Struijlaarts moeder stuurde.  

Onderbroeken

Ze bleken toen al wel voor 130 euro spullen te hebben gekocht bij de Spar, Etos, Kruidvat en McDonald’s. Ook kochten zij Björn Borg-onderbroeken. ,,Op camerabeelden zagen we dat ze om 17.00 uur bij Odeon binnenkwamen, en om 17.12 uur waren ze al aan het pinnen bij de Spar”, zegt de Hagenaar, die door het land toert met zijn show ‘Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran’. ,,Middels contactloos betalen hebben ze in no time voor 130 euro aan schade veroorzaakt.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag