Beeld van het fatale ongeluk
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van het fatale ongeluk © Regio15

Diego (14) had niet dood hoeven gaan, chauffeur krijgt straf voor rijgedrag

Diego (14) had in november 2018 niet dood hoeven gaan. Volgens de rechter reed vrachtwagenchauffeur Bernhard D. (37) namelijk aanmerkelijk onvoorzichtig. Hij kreeg een werkstraf van 240 uur en mag vijf jaar lang niet achter het stuur. 

Het is het tweede dodelijk ongeluk dat de chauffeur veroorzaakte. Daarom kreeg hij ook een rijverbod van vijf jaar, vier jaar langer dan de aanklager twee weken geleden had geëist. Dat eerdere dodelijk ongeluk was in 2004. 

 1. Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bedden’
  PREMIUM

  Afdelingen van Bronovo worden niet heropend: ‘Leidt niet tot meer IC-bed­den’

  Met een even onverwacht als opvallend statement mengt waarnemend burgemeester Remkes van Den Haag zich in de discussie over de sluiting van het Bronovoziekenhuis. Nu alleen al een kleine 200 mensen met het coronavirus in het ziekenhuis zijn opgenomen, afkomstig uit de hofstad en omliggende gemeenten, vindt Remkes het géén goed idee om de intensive care van het ziekenhuis in Benoordenhout te heropenen.
 2. Vakantieparken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een appartement driehoog’
  PREMIUM

  Vakantie­par­ken blijven gewoon open: ‘Beter in een chalet nu dan in een apparte­ment driehoog’

  Terwijl elders in het land vakantieparken en campings op slot zijn gegaan, kun je in Den Haag en omliggende gemeenten nog gewoon een vakantiehuisje boeken. Restaurants, zwembaden en andere voorzieningen op de parken zijn wel gesloten, maar chaletjes zijn nog steeds verkrijgbaar. Er zijn minder gasten vanwege het coronavirus, maar de parken zijn niet leeg. ,,De gasten komen vooral voor de rust.’’ Hoe verantwoord is dat?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag