Meeuwen aan de kust bij Den Haag, foto ter illustratie.
Volledig scherm
Meeuwen aan de kust bij Den Haag, foto ter illustratie. © Martijn Beekman

Dierenambulance roept op om meeuwen in Den Haag te accepteren: ‘We zullen de stad moeten delen’

Het broedseizoen van meeuwen is in volle gang. Traditiegetrouw brengt dat voor een aantal mensen een hoop overlast met zich mee, meldt de dierenambulance in Den Haag. ‘Meeuwen verbieden nesten te bouwen in onze mooie havenstad is wat ons betreft geen optie.’

14 reacties

 • BJ Rooseboom

  1 maand geleden
  Niks accepteren van deze ellende. Ik heb het zelf meegemaakt! Beschermde vogelsoort, me hoela. Het aantal broedparen neemt ieder jaar verder toe met het bijbehorende gekrijs en gegil. Wil er sprake zijn van een aanvaardbaar niveau pleit ik voor uitdunnen cq afschieten. En daarna de stand op peil houden. Per slot is er uiteindelijk ook ingegrepen bij de Oostvaardersplassen!!
 • Rob Hoek

  2 maanden geleden
  @laurence Gerretsen dieren hebben ook rechten net als de mens. Wat jij schreef is niet goed. Alles moet maar wijken voor de mens en dat is belachelijk. Je moet meer van dieren gaan houden dan ben je een mens. Ze zijn bij ons ingeburgerd en wees blij. Mooi geschreven Peters.
 • Jmm peters

  2 maanden geleden
  De dag dat de meeuw de stad voor goed verlaat. Dan pas worden mensen wakker hoe mooi die meeuwen wel niet zijn. Want als die meeuwen weg zijn blijft er alleen een dode stad over. Met een hele berg zeur pieten.
 • Lizzie Brandsma

  2 maanden geleden
  Wat ik het ergste vind aan die grote meeuwen is dat ze jonge eendjes uit de sloot vangen en vermoorden. De herrie die ze maken wen je aan.
 • Laurence Gerretsen

  2 maanden geleden
  Belachelijk artikel. Deze mensen hebben duidelijk geen enkel idee wat voor overlast meeuwen bezorgen en denken alleen aan het dier op zich. Meeuwen zijn inmiddels een ware plaag. Dat ze nog beschermd zijn snap ik echt niet. Ik word zelf bijna dagelijks om 05:00 wakker door het gekrijs van tientallen meeuwen. Dit is 's ochtends, smiddags en ook zeker 's avonds. Met grote zwermen krijsen ze zo hard dat het over het geluid van TV uit komt. DOE ER WAT AAN GEMEENTE DH!!! Ik spreek voor velen.
 1. Mensensmokkelaar op Noordzee riskeert lange celstraf: ‘Ze proberen met plezierboten niet op te vallen’
  PREMIUM

  Mensensmok­ke­laar op Noordzee riskeert lange celstraf: ‘Ze proberen met plezierbo­ten niet op te vallen’

  De mensensmokkelaar die vorige week op de Noordzee met zeven Albanezen aan boord van zijn zeilboot werd gesnapt, blijft voorlopig vastzitten. De Oekraïense schipper hangt een jarenlange celstraf boven het hoofd. Marechaussee en de Kustwacht zijn het afgelopen jaar extra scherp op Albanezen die met plezierbootjes via Nederland het Verenigd Koninkrijk binnen proberen te dringen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag