Ook in de betere buurten van Den Haag, zoals hier bijvoorbeeld in de Fahrenheitstraat, worden steeds meer woningen verkamerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook in de betere buurten van Den Haag, zoals hier bijvoorbeeld in de Fahrenheitstraat, worden steeds meer woningen verkamerd. © Frank Jansen/bewerking AD

Dit is waarom een stoer besluit de stad veel geld kan gaan kosten

CommentaarAxel Veldhuijzen, chef van AD Haagsche Courant,  schrijft wekelijks een commentaar over het nieuws. Deze keer: alle Haagse huizen die duurder zijn dan 310.000 euro mogen worden opgedeeld voor kamerverhuur. De rechter haalde een streep door het stoere plan tegen verkamering in de hele stad.

 1. Uitspraak doet Haagse politici schrikken: ‘Moeten we nu vastgoedinvesteerders gaan compenseren?’
  PREMIUM

  Uitspraak doet Haagse politici schrikken: ‘Moeten we nu vastgoedin­ves­teer­ders gaan compense­ren?’

  De recente uitspraak van de rechter over het verkameringsverbod in Den Haag leidt tot grote zorgen bij Haagse politici. De rechtbank oordeelde dat woningen boven de 310.000 euro gewoon verkamerd mogen worden. De vrees is dat dit de leefbaarheid in de stad verder onder druk zet. Ook is er angst is dat de gemeente vastgoedinvesteerders moet compenseren voor misgelopen huurinkomsten.
 2. OM eist 40 maanden cel tegen verdachte die man bijna doodstak: ‘Bloeding had geen minuut langer moeten duren’
  PREMIUM

  OM eist 40 maanden cel tegen verdachte die man bijna doodstak: ‘Bloeding had geen minuut langer moeten duren’

  Het leven van het slachtoffer van de steekpartij op de Kamperfoeliestraat in Den Haag op 15 mei heeft aan een zijden draadje gehangen. De man had met de wond in zijn hals geen minuut later in het ziekenhuis moeten arriveren, zo bleek dinsdag bij de Haagse rechtbank. Het Openbaar Ministerie eist tegen de verdachte Mitchell v. d. S. (31) een celstraf van veertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag