Volledig scherm
PREMIUM
Volwassenen die tussen 1965 en 1976 zijn geboren hebben statistisch gezien meer kans om besmet te raken met het mazelenvirus. © Shutterstock

Dit is waarom veertigers statistisch gezien meer kans hebben op een mazelenbesmetting

VirusNa een mazelenuitbraak bij kinderen bij een Haags kinderdagverblijf twee weken geleden, kwam maandag aan het licht dat een docent van een Zoetermeerse middelbare school mogelijk ook besmet is geraakt met het virus. De inenting tegen de mazelen wordt sinds 1976 wijdverbreid voor kinderen aangeboden. Maar hoe zit het als je voor 1976 bent geboren? 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat er vanuit dat vrijwel alle volwassenen die voor 1965 zijn geboren, al eens in aanraking zijn geweest met het mazelenvirus. De kans is dus groot dat mensen in deze leeftijdscategorie al weerstand hebben opgebouwd tegen het virus. 

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag