Volledig scherm
PREMIUM
Volwassenen die tussen 1965 en 1976 zijn geboren hebben statistisch gezien meer kans om besmet te raken met het mazelenvirus. © Shutterstock

Dit is waarom veertigers statistisch gezien meer kans hebben op een mazelenbesmetting

VirusNa een mazelenuitbraak bij kinderen bij een Haags kinderdagverblijf twee weken geleden, kwam maandag aan het licht dat een docent van een Zoetermeerse middelbare school mogelijk ook besmet is geraakt met het virus. De inenting tegen de mazelen wordt sinds 1976 wijdverbreid voor kinderen aangeboden. Maar hoe zit het als je voor 1976 bent geboren? 

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat er vanuit dat vrijwel alle volwassenen die voor 1965 zijn geboren, al eens in aanraking zijn geweest met het mazelenvirus. De kans is dus groot dat mensen in deze leeftijdscategorie al weerstand hebben opgebouwd tegen het virus. 

  1. Milieuactivisten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    Milieuacti­vis­ten Extinction Rebellion komen naar Den Haag met Pasen: 'We gaan de boel flink ontregelen’

    De milieuactivisten van Extinction Rebellion willen in de week na Pasen een ‘week vol rebellie’ organiseren in Den Haag. In een filmpje op Twitter roepen zij zoveel mogelijk mensen op om vanaf 13 april (tweede paasdag) vrij te nemen om te demonstreren. Eerder werden bij een soortgelijke actie in Amsterdam bijna vierhonderd mensen aangehouden. Een woordvoerder van de actiegroep verwacht soortgelijke taferelen.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag