Volledig scherm
De tien genomineerden voor de verkiezing Hagenaar van het jaar 2018. © Fotomontage AD

Dit zijn de genomineerden voor de verkiezing Hagenaar van het jaar 2018

VerkiezingHet einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat het weer tijd is voor de verkiezing Hagenaar van het Jaar. AD Haagsche Courant heeft tien Hagenaars genomineerd die dit jaar veel voor de stad hebben betekend. U mag kiezen wie de titel wint en in de voetsporen treedt van Paul van Vliet (2013), Fabian Paagman (2014), Susanne Keulaerds (2015), Tommie Beugelsdijk (2016) en Melissa Frieser (2017).

De campagne is afgelopen. De winnaar wordt op 7 januari bekend gemaakt. 

Stem en win!
Wie stemt op zijn favoriet maakt kans op mooie prijzen!

Het prijzenpakket bestaat uit:
-Minicruise naar York voor twee personen
-Ontsnap door allerlei raadsels op te lossen uit een escaperoom
-Twee tickets voor The Lion King

Stemmen kan onder de nominatielijst.

De 10 genomineerden:

Je kan hem de kampioen der kampioenschappen noemen. Wijnand Post deed in 2017 met drie Nederlandse kampioenschappen en één Europees kampioenschap mee in onbekende sporten. Hij won twee nationale titels met onderwaterhockey en ultimate dodgeball.

Gerwin Ouwehand is motoragent  en schreef een blog over filmende omstanders tijdens een reanimatie en wist zo landelijke aandacht te krijgen voor onpasselijk gedrag tijdens medische situaties. Hij is genomineerd als boegbeeld voor de politie in Den Haag, die dit jaar veel voor de kiezen kreeg.

Ober Aimen Said redde in augustus het leven van een klant, nadat die zich verslikte in een stukje vlees. Met de heimlichgreep zorgde Aimen ervoor dat het vlees plaats maakte voor een grote dosis zuurstof.

Drie overvallers die eind oktober hun slag wilden slaan in een woning in de Spaarwaterstraat, hadden geen rekening gehouden met kickbokser Beppie. Ze wist de mannen zo hard te slaan, dat ze niets anders konden dan wegrennen.

Franco Arslan was zijn buurt zo dankbaar voor hun steun, nadat hij een traumatische overval had meegemaakt in zijn pizzeria, dat hij een straatfeest organiseerde.

Al jarenlang verzorgt Maria Mertens vanuit haar woning op iedere zaterdagmiddag een voedselbank voor mensen die net niet aan de criteria van de officiële Voedselbanken voldoen.

Mohamed Taheri zet zich al ruim vier jaar in om te zorgen dat speeltuinen in Den Haag rookvrij worden. Inmiddels lukte dat bij meer dan vijfhonderd speeltuinen. Hij won dit jaar voor zijn inzet de Rookvrije Generatie Award.

Toen Raymond Bouman en Judy Gerritsen vanuit hun woonboot een 4-jarig jochie zagen drijven in het water van het Laakkanaal, twijfelden ze geen seconden. Met hun sloep werd het jongetje uit het water van de verdrinkingsdood gered.

Met haar initiatief ‘Verrijk je buurt’ maakt Sharline de Windt ouderen in haar buurt bewust van babbeltrucs om meer slachtoffers te voorkomen. Ze doet dit in de vorm van toneel.

Kees Berenbak neemt het met de stichting de Buurt Bestuurt op voor zwakkeren in het Laakkwartier. Zo zette hij zich in voor bewoners van de Stieltjesstraat die met hoge energienota's te maken kregen en werd ervoor gezorgd dat daar onderzoek naar kwam. Daarnaast organiseert Berenbak een vuurwerkfestival om relschoppers van de straat te houden. Verder zet hij zich nog in voor vijf andere projecten, zoals de ondergrondse hoogspanningskabels bij de Laakkade en het tegengaan van babbeltrucs. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag