Volledig scherm
De auto van een. van de slachtoffers © Regio15

Dode (48) door botsing A4 was op weg naar Schiphol

UpdateDe 48-jarige Sylvia uit Den Haag die gisterochtend is omgekomen bij een ongeluk op het Prins Clausplein was op weg naar haar werk op Schiphol. Dat zegt een familielid van haar. 

,,Wij weten nog niet meer dan dat ze op weg naar haar werk is aangereden"", zegt een neef van het slachtoffer. Sylvia laat twee jonge zonen achter. 

De Haagse was lid van de hardloopvereniging The Hague Road Runners. De ontzetting bij de club is enorm. Morgen, dinsdag en woensdag worden er in het clubhuis voor de trainingen korte herdenkingen gehouden. ,,Dan hebben alle clubleden de gelegenheid er voor de training bij te zijn", zegt voorzitter Marcel Kamsteeg. 

Tragisch

Hij noemt het overlijden van het geliefde clublid 'heel tragisch en zo onnodig'. Hij kent Sylvia vanaf begin 2000. ,,In 2002 heeft Sylvia haar eerste marathon in New York gelopen," zegt hij. Bij de herdenkingen, gebruikelijk bij een overlijden van een 'runner' zal Kamsteeg het woord voeren.

Een spookrijder botste frontaal op een andere auto op de A4 richting Amsterdam, bij het Prins Clausplein bij Den Haag. Naast Sylvia kwam ook de andere bestuurder, een 26-jarige man, om het leven. Hij groeide op in Hedel.

Een Haagse vrachtwagenchauffeur zag de spookrijder vlak voor het verkeersknooppunt op zich afrijden. Hij stuurde zijn voertuig naar de vluchtstrook om de tegemoetkomende auto te ontwijken. Daarna botste de spookrijder frontaal op een andere auto. 

De vrachtwagenchauffeur was aan het werk voor Post NL. Een woordvoerster laat weten dat hij geen lichamelijk letsel heeft opgelopen. Ze kan niet veel kwijt over hoe het verder met hem gaat. ,,Zijn vrachtwagen was leeg. En aan de hand van het tijdstip dat hij werkte, ga ik er vanuit dat hij 's nachts werkte en nu dus vrij is.''

Door het ongeluk was de A4 bij het Prins Clausplein in de richting Amsterdam urenlang afgesloten. 

In samenwerking met indebuurt Den Haag