Volledig scherm
Brand in gevangenis Scheveningen. © Jos van Leeuwen

Dode celbrand Scheveningen zat op psychiatrische afdeling

UpdateIn de gevangenis in Scheveningen is een man omgekomen bij een brand in zijn cel. Het gaat om een gedetineerde in het Penitentiair Psychiatrisch Centrum (PPC). Dat meldt het ministerie van Justitie vanochtend. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.

Een arts werd ingevlogen met een traumahelikopter, maar de hulp kwam te laat. Een ambulance voerde het dodelijke slachtoffer af.

Even over half één kreeg de brandweer een melding binnen van brand in het cellencomplex aan de Pompstationweg via een automatische melding. Ter plaatse werd er snel opgeschaald van middelbrand naar zeer grote brand gezien 'de aard van het object', laat de woordvoerder weten. 

Er was brand in een cel en flinke rookontwikkeling. ,,We wisten dat een groot deel van een vleugel ontruimd moest worden, vandaar de opschaling. We wilden met genoeg mankracht zijn.”

Gevangenen opgevangen

De gevangenen in de desbetreffende vleugel werden door beveiliging en brandweer tijdelijk naar een andere locatie binnen de gevangenis gebracht en opgevangen. Een aantal werd nog onderzocht door ambulancepersoneel maar bleek niks ernstigs te hebben. 

De brand zelf was even na 01.00 uur al onder controle en werd terug geschaald naar middelbrand. De politie doet momenteel onderzoek naar de brandstichting en de doodsoorzaak. Het is niet bekend hoe de brand in de cel is ontstaan.

Omwonenden werden wakker door de vele sirenes die klonken en gingen kijken. Van buitenaf was echter weinig te zien.

Volledig scherm
Brand in de penitentiaire inrichting aan de Pompstationsweg in Den Haag. © AS Media

In samenwerking met indebuurt Den Haag