Dode in huis met koolmonoxide in Den Haag, twaalf mensen naar ziekenhuis

VIDEOEen persoon is vanochtend overleden nadat er koolmonoxide was vrijgekomen in een woning aan de Weimarstraat in Den Haag. In totaal zijn twaalf personen naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens een woordvoerder van de brandweer is er een hoge concentratie koolmonoxide gemeten in woningen aan de Weimarstraat, in het stuk tussen de Beeklaan en de Regentesselaan. Mogelijk is de persoon overleden door koolmonoxidevergiftiging.

Naast de overleden persoon zijn er twaalf mensen naar verschillende ziekenhuizen in de regio gebracht omdat er te hoge CO-waarden werden gemeten. Alle twaalf de slachtoffers bevonden zich rondom de woning van de overledene. Onder hen vier agenten die onderzoek deden in het pand waar het stoffelijk overschot werd aangetroffen. Tijdens het onderzoek werden zij niet lekker en hebben het pand verlaten. Uit voorzorg zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. Na controle konden de agenten hun dienst weer voortzetten.

Inmiddels heeft de brandweer de woningen geventileerd en is het CO-gevaar geweken. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak en toedracht. De straat is afgezet voor verkeer, maar winkelende voetgangers kunnen zich wel in de straat begeven. De situatie trekt veel bekijks. 

Sluipmoordenaar

Koolmonoxide wordt ook wel een sluipmoordenaar genoemd. Koolmonoxide komt vrij bij defecte geisers, kachels, slechte ventilatie of verstopte rookkanalen. Door slecht onderhoud of slechte ventilatie kan koolmonoxide zich verspreiden. Het reukloze gas wordt niet opgemerkt en de eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: lichte hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Zonder ingrijpen kan dat leiden tot bewusteloosheid of erger.

Volledig scherm
Informatie koolmonoxide © AD
Volledig scherm
Hulpverleners en politie in de Weimarstraat. © Jos van Leeuwen
Volledig scherm
In de Weimarstraat is iemand overleden in een woning waar koolmonoxide was gemeten. © Jos van Leeuwen
Volledig scherm
De Weimarstraat is afgezet bij de woning waar een dode is gevallen. © Regio15

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

Poll

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

Moet Prinsjesdag tijdens verbouwing van Binnenhof in Den Haag gevierd worden?

  • Ja (60%)
  • Nee (32%)
  • Geen mening (8%)
543 stemmen