Dode vrouw aangetroffen in woning Frambozenstraat, politie sluit misdrijf niet uit

VideoDe politie heeft gisteravond een overleden vrouw gevonden in een woning aan de Frambozenstraat in Den Haag. Er wordt rekening mee gehouden dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.

In de Frambozenstraat en in de kruisende Tomatenstraat is de verbazing de dag na de lugubere vondst groot. ,,Zoiets als dit zie je in Opsporing Verzocht, niet in deze buurt”, zegt een buurtbewoonster die net op de stoep met een buurman staat te praten. ,,Bizar.’’

Het grootschalige politieonderzoek na de vondst van het lichaam is het gesprek van de dag in de Vruchtenbuurt. Aanvankelijk werd gezegd dat het onderzoek te maken had met een oude zaak, een cold case. Dat later blijkt dat er een overleden persoon is aangetroffen, komt dan ook als een donderslag bij heldere hemel.

Quote

We kennen vrijwel iedereen in deze straat wel, maar zij woonden er pas net

Buurtbewoner

De bewoners van het hoekpand waar de politie urenlang binnen was, blijken onbekenden in de buurt. ,,We kennen vrijwel iedereen in deze straat wel, maar zij woonden er pas net. Een Indiaas gezinnetje volgens mij.’’

De eerste politieauto’s reden dinsdagavond tegen 19.00 uur de straat in. Via een trap van een buurman konden agenten op het balkon komen, waar ze naar binnen konden kijken. Buurtbewoners hebben gehoord dat de man niet op zijn werk was verschenen. Ze denken dat dát de reden is dat de politie poolshoogte kwam nemen.

Schermen

Uiteindelijk verschenen er dinsdagavond meer politieauto’s, werd in de straat een politiecontainer geplaatst en werd het balkon voorzien van zwarte schermen. Dit alles voor de forensische opsporing. Die was tot gisteren rond het middaguur bezig met onderzoek in de woning op de eerste etage. Eenmaal afgerond kwam een lijkauto voorrijden en werd het huis afgesloten. De voordeur is verzegeld met politietape en een blauw hangslot.

,,En dat allemaal in onze rustige buurt’’, zegt een bewoonster van de Laan van Meerdervoort. ,,Volgens mij woonde het gezin er pas net. Ik had gezien dat het vorige gezin was vertrokken. Deze mensen heb ik nooit gezien.” Wat er in de woning precies is voorgevallen en of de vrouw in het huis woonde is niet duidelijk. De politie heeft alleen bekendgemaakt dat er rekening mee wordt gehouden dat ze door een misdrijf om het leven is gekomen.

Volledig scherm
Lijkwagen arriveert in Frambozenstraat in Den Haag. © VRPress
Volledig scherm
Forensische onderzoekers bij woning Frambozenstraat in Den Haag © VRPress
Volledig scherm
Forensisch onderzoekers bij de woning in de Frambozenstraat. © Regio15
Volledig scherm
Onderzoek in Frambozenstraat in Den Haag. © AD

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag