Volledig scherm
Het Veur Theater in Leidschendam © Google Streetview

Doek valt definitief voor Veur Theater in Leidschendam

Door te lang treuzelen over een nieuwe organisatie en met de subsidie valt het doek voor Het Veur Theater in Leidschendam. Tot juli 2020 worden er voorstellingen gepland, daarna houdt het op.

,,Er is ons door de gemeente geen duidelijkheid gegeven over ons huurcontract dat op 1 juli afloopt en de subsidie voor de tweede helft van 2020”, zegt Oscar van Schijndel van het theatertje aan de Damlaan. 

,,Wij hebben geen juridische dekking om contracten af te sluiten met artiesten vanaf 1 juli 2020.” Doet het theater dat toch, dan zouden bestuursleden privé aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de financiële gevolgen, zegt het bestuur. ,,Daarom zullen er geen voorstellingen geboekt worden voor seizoen 2020-2021,” legt Van Schijndel uit. 

Het Veur Theater en Theater Ludens in Voorburg  zijn de twee theatertjes in Leidschendam-Voorburg. Vanaf 2021 moeten zij onder één organisatie vallen met twee podia in Leidschendam-Voorburg. Een onafhankelijke ‘kwartiermaker’ moet dat plan uitwerken. 

Voor Het Veur Theater komt dat te laat om na 1 juli te programmeren, zegt het bestuur. In de theaterwereld moeten zulke contracten al vroeg worden afgesloten. 

Het Veur Theater heeft 101 stoelen en boekt zo’n 90 voorstellingen per jaar met muziek, cabaret en toneel. Ook heeft het theater een maatschappelijke functie in Leidschendam en kunnen er zalen worden gehuurd. 

Het Theater Ludens aan het Burgemeester Feithplein in Voorburg is wel tot eind 2020 verzekerd van subsidie. Toneelgroep De Gezellen is één van de partijen die gebruik maakt van het Theater, zij zijn dan ook een crowdfundingsactie gestart. 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag