Volledig scherm
© Videostill ANP

Dood van Anass schokt lommerrijk Wassenaar

UpdateHet villadorp Wassenaar is in shock. Aan de rand van een bos bij de duinen is donderdag het lichaam gevonden van de 13-jarige Anass Aouragh. De politie sluit een misdrijf niet uit. Anass was sinds woensdag vermist. Hij kwam niet thuis na het rondbrengen van folders.

Volledig scherm
Politie plaatst een afzetting bij het Wassenaarse bos. © anp
Volledig scherm
Met honden wordt gezocht naar sporen. © anp

'Het tragisch overlijden van onze brugklasleerling Anass Aouragh heeft ons diep geraakt.' Dat stelt het Adelbert College in Wassenaar donderdagavond op de website. 'Wij zijn heel verdrietig om de lege plek die hij in de klas en in de school achterlaat. Wij wensen zijn familie heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies', zo staat op de website van de school.

Amber Alert
Na de verdwijning van Anass verstuurde de politie woensdagavond een Amber Alert. In de buurt van de Katwijkseweg in Wassenaar werd de fiets van de jongen gevonden. Donderdagochtend trok de politie het alarm in, kort na de vondst van het lichaam. Dat het echt om Anass ging, was toen echter nog niet helemaal zeker.

De bevestiging kwam aan het begin van de avond. Het onderzoek duurde lang, omdat rechercheurs in een wijde cirkel rondom het lichaam zochten naar sporen. Stapje voor stapje kwamen ze dichter bij het stoffelijk overschot. Pas toen ze klaar waren met zoeken, konden ze de identiteit vaststellen.

'Enge' man
Onderzoek moet duidelijk maken wat Anass is overkomen. Een moeder zei donderdag op de regionale zender Omroep West dat haar zoon woensdagavond zag dat Anass met een man het bos in ging. De man zou er volgens de zoon 'eng' uitzien.

De onzekerheid leidt tot onrust in het doorgaans zo rustige Wassenaar. Burgemeester Jan Hoekema verklaarde ,,de vele speculaties op sociale media en in de pers'' te begrijpen. Toen de bevestiging kwam dat Anass inderdaad dood was, zei Hoekema dat hij 'geschokt en ontdaan' is en meeleeft met de familie.

Minuut stilte
Anass speelde in de C4 van de Wassenaarse voetbalclub rksv Blauw-Zwart. Ook zijn tweelingzus Inass is lid. 'Het raakt je in het hart en in dat van de vereniging', schreef voorzitter André van Herk. De club neemt zaterdag een minuut stilte in acht om stil te staan bij wat er is gebeurd. 'We denken op deze wijze de juiste aandacht te geven aan dit verschrikkelijke voorval', meldde de club. Alle trainingen en wedstrijden gaan gewoon door.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag