Volledig scherm
© Regio15.

Doodgeschoten man in Wateringse Veld is bekende van politie

UpdateDe man die gisteravond op een parkeerplaats in de Haagse wijk Wateringse Veld werd doodgeschoten, is de 39-jarige Farid uit Houten. Hij was een bekende van de politie.  De politie zoekt naar een donkergrijze stationcar die na de schoten wegreed.

Dat maakte de politie vanavond bekend in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.  Een woordvoerder van de Haagse politie deed daar ook een oproep aan bekenden van het slachtoffer om te vertellen waarom Farid 's nachts in zijn zwarte Citroën C3 op deze parkeerplaats stond. De achternaam van het slachtoffer maakt de politie op verzoek van de familie nog niet bekend.

Knallen

Veel buren hoorden de knallen aan de overkant van de straat. Een stuk of vier. En zonder uitzondering dachten ze dat het vuurwerk was. ,,Dat gebeurt wel vaker, als er een feestje is in de wijk bijvoorbeeld’’, zegt een omwonende aan de Laan van Wateringse Veld, recht tegenover de parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat waar de schoten tegen 23.30 uur autoruiten van twee auto’s compleet vernielden. Het slachtoffer overleed ter plekke.

Volledig scherm
© LEEUWEN, JOS VAN
Volledig scherm
© LEEUWEN, JOS VAN

De brute schietpartij heeft de buurtbewoners opgeschrikt, maar tegelijkertijd zijn ze niet verbaasd. Ze weten zéker dat er al veel langer en al veel vaker zaakjes gebeurden op de parkeerplaats, die het daglicht niet kunnen verdragen. ,,Het ligt ideaal voor duistere zaken, vlakbij de snelweg. Je rijdt er zo naar toe, en bent zo via de snelweg weer vertrokken.’’

,,Je ziet auto’s even staan, en dan gaan ze weer weg’’, zegt Maggie Chan. Wat haar betreft wordt de parkeerplaats vandaag al ontmanteld. ,,Het is een enge plek.’’ Een andere buurvrouw bedenkt hoeveel geluk ze wellicht heeft gehad. ,,Ik laat daar normaal rond die tijd de hond uit. Nu was ik net eerder.’’

Zeldzaamheid
Gezien het wapengebruik en de vlucht daarop van mannen in een auto, lijkt het op een liquidatie. Dat is in Den Haag een zeldzaamheid. In 2014 werd op de Valkenboslaan een 49-jarige man doorzeefd met kogels, maar overleefde wonderwel. De kogels drongen ook een huis binnen van een gezin met tienerkinderen. Daarvoor werden in 2013 twee Colombianen dood gevonden bij Delfgauw en in 2007 werd vastgoedbaas Victor ’t Hooft voor zijn huis doodgeschoten.

Volledig scherm
© Jos van Leeuwen
Volledig scherm
De locatie waar de schietpartij vannacht gebeurde. © Google Streetview

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag

poll

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

Vind jij het erg om in Haagse winkels of horeca het Engels aangesproken te worden?

  • Ja (72%)
  • Nee (23%)
  • Neutraal (5%)
3217 stemmen