Volledig scherm
Bilal Aydin © Politie

Doodgestoken Bilal (20) kon geen kant op: hij werd vastgehouden tijdens de steekpartij

De 20-jarige Bilal Aydin die op 21 december werd doodgestoken op de Haagse Goudriaankade, kon geen kant op. De politie meldt dat hij werd vastgehouden terwijl op hem werd ingestoken. Eerder vandaag werd een derde verdachte aangehouden.

De populaire voetballer van HVV Laakkwartier raakte rond 18.45 uur die decemberavond betrokken bij een ruzie tussen meerdere personen, die eerder op de avond ontstond in de buurt van de Haagse Hogeschool. Zijn broer Volkan zei later in een video dat Bilal op de hoek van de Rijswijkseweg met de Goudriaankade in zijn buik werd gestoken omdat hij zijn neef te hulp schoot, die net daarvoor was beroofd. Omstanders probeerden nog te helpen maar dat mocht niet meer baten. De daders vluchtten de wijk Schipperskwartier in. 

Eerder werden al twee 19-jarigen aangehouden, vanmiddag kwam daar een derde verdachte van zestien jaar bij. De politie gelooft echter dat er meer mensen bij betrokken waren en besteedde daarom aandacht aan de zaak in Opsporing Verzocht. Zij zijn ook op zoek naar getuigen die wellicht in de wijk Schipperskwartier iets verdachts gezien hebben. 

De impact van Bilals dood was enorm. Honderden nabestaanden hielden op Eerste Kerstdag een stille tocht voor de populaire voetballer uit het eerste elftal van HVV. 

Bekijk hieronder de beelden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag