Volledig scherm
De verslagenheid is groot bij familie en vrienden © Regio 15

Doodgestoken man probeerde ruzie bij Turkse begrafenis te sussen

De 44-jarige man die vanochtend is doodgestoken bij de Turks-Islamitische Culturele stichting in de Kempstraat in Den Haag wilde volgens voorzitter Tahcin Çetinkaya juist een knallende ruzie tussen twee familieleden sussen. Daarbij ontstond een worsteling, waarbij de vredestichter dodelijk werd verwond en ter plekke overleed.

De verdachte is nog voortvluchtig, meldt de politie. De andere man (36) raakte gewond. Politie is op zoek naar de verdachte. Zijn identiteit is bekend. De drie betrokkenen maakten volgens voorzitter Çetinkaya deel uit van dezelfde familie die vandaag in het centrum de uitvaart zou houden vanwege een overleden oom.

Çetinkaya reageert geschokt op het familiedrama. ,,Verschrikkelijk. Er zijn geen woorden voor”, zei hij.

Quote

Alle betrokke­nen zijn familie van elkaar. Dit kun je elkaar niet aandoen

Het incident escaleerde op het plein van de stichting in de wijk Transvaal voorafgaand aan de begrafenisceremonie, die om 14.00 uur zou beginnen. Er ging een woordenwisseling aan vooraf en ook gisteravond zou de spanning tussen de twee ruziemakers al zijn opgelopen, meldden getuigen.

Shock, afschuw, ongeloof en verdriet

Er is volgens de voorzitter voor zover bekend geen sprake van een al langer slepende vete. De reden van de ruzie is een raadsel, zegt hij. ,,Er is kennelijk een korte woordenwisseling geweest. Niemand die het precies nog weet. We weten het totaal niet.”

Voor het Turkse wijkcentrum uitten vrienden, familie en bekenden zojuist hun shock, afschuw, ongeloof en verdriet. ,,Alle betrokkenen zijn familie van elkaar. Dit kun je elkaar niet aandoen”, klinkt het. ,,Het voelt onwerkelijk. Het lijkt een toneelstuk. Je gelooft het nog niet. Het is heftig, echt heftig. Niet normaal.”

Rustig persoon

De stichting organiseert veel activiteiten voor de buurtbewoners, en het is ook het clubhuis van de Grijze Wolven. Het motief van de ruzie heeft echter niets met politiek te maken. ,,Absoluut niet. Het is een familiedrama”, zegt Cetinkaya. ,,Het had niets met onze stichting te maken of met de wijk. Het is echt een familiedrama”, zegt hij .

De doodgestoken man stond bekend als rustig persoon. Hij laat een gezin achter.

‘Onacceptabel’

De Turks Islamitische Culturele Stichting heeft vanmiddag een verklaring naar buiten gebracht, waarin ze het dodelijke incident onacceptabel noemt. ,,En het past ook niet binnen de normen en waarden.’' Het wijkcentrum distantieert zich van het voorval en van de hele gebeurtenis.

De stichting verleent alle medewerking aan de hulpverleners en autoriteiten. ,,Ook de familieleden zullen in harmonie opgevangen worden en steun krijgen van de Stichting,’' aldus de verklaring.

De politie meldt dat de verdachte nog voortvluchtig is. ,,Alle middelen worden ingezet bij de opsporing. We weten wie de man is.’'

De politie bevestigt dat de aanleiding voor de ruzie in de relationele sfeer is. Het Turkse centrum in Transvaal faciliteerde alleen de uitvaart van de bejaarde overleden man uit de getroffen familie. 

Bekijk hier de beelden die vanochtend zijn gemaakt

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag