Volledig scherm
Beeld ter illustratie © ANP XTRA

Drie minderjarigen aangehouden voor gewapende overval in Scheveningen

De politie heeft  inmiddels drie verdachten aangehouden voor de gewapende overval op Snackbar Tast Toe aan de Wassenaarsestraat in Scheveningen. 

Dinsdagavond werd een 15-jarige jongen aangehouden die mogelijk betrokken was bij de overval. Maar inmiddels zijn er ook twee 16-jarige jongens uit Amersfoort aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. 

Twee personen liepen op dinsdag 26 november rond 21.00 uur met een vuurwapen een snackbar aan de Wassenaarsestraat binnen. ,,Daar bedreigden zij een medewerker en daarna gingen zij er met een buitgemaakt geldbedrag vandoor op een scooter”, meldt de politie vandaag. ,,Mogelijk waren er nog twee andere personen bij de overval betrokken.”

Diezelfde avond werd een 15 jarige jongen uit Den Haag aangehouden in een woning. ,,Hierbij is ook een scooter in beslag genomen.” Een dag later kwam de politie door onderzoek de jongens uit Amersfoort op het spoor en heeft  die woensdag aangehouden. ,,De drie jongens worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.” 

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag