Archieffoto: Marieke Lucas Rijneveld tijdens het Boekenbal in Internationaal Theater Amsterdam, het traditionele openingsbal op de vooravond van de Boekenweek.
Volledig scherm
Archieffoto: Marieke Lucas Rijneveld tijdens het Boekenbal in Internationaal Theater Amsterdam, het traditionele openingsbal op de vooravond van de Boekenweek. © ANP

Drie winnaars van Haagse literatuurprijzen 2021 bekend

De winnaars van de drie belangrijke Haagse literatuurprijzen zijn donderdagavond bekendgemaakt. De Jan Campert-prijs 2021 gaat naar Mischa Andriessen (1970) voor Het drogsyndicaat. Marieke Lucas Rijneveld (1991) valt voor de roman Mijn lieve gunsteling de F. Bordewijk-prijs 2021 toe. Erna Sassen (1961) is voor Zonder titel de tweejaarlijkse Nienke van Hichtum-prijs toegekend.

  1. In ooit verwaarloosd pand met stadsboerderij leeft het weer, met lelijke groentes in pasta als nieuwkomer
    PREMIUM

    In ooit verwaar­loosd pand met stadsboer­de­rij leeft het weer, met lelijke groentes in pasta als nieuwkomer

    Wat ooit het gebouw was waar verticale stadslandbouw ontwikkeld moest worden, is nu een plek met steeds meer sociale en circulaire bedrijven. The New Farm aan de Haagse Televisiestraat krijgt een tweede leven. Een van de nieuwkomers opende er vorige week officieel. Wholy Greens maakt op de vierde etage vegan pasta, die voor de helft uit te lelijke groentes bestaat.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag