Archieffoto: Marieke Lucas Rijneveld tijdens het Boekenbal in Internationaal Theater Amsterdam, het traditionele openingsbal op de vooravond van de Boekenweek.
Volledig scherm
Archieffoto: Marieke Lucas Rijneveld tijdens het Boekenbal in Internationaal Theater Amsterdam, het traditionele openingsbal op de vooravond van de Boekenweek. © ANP

Drie winnaars van Haagse literatuurprijzen 2021 bekend

De winnaars van de drie belangrijke Haagse literatuurprijzen zijn donderdagavond bekendgemaakt. De Jan Campert-prijs 2021 gaat naar Mischa Andriessen (1970) voor Het drogsyndicaat. Marieke Lucas Rijneveld (1991) valt voor de roman Mijn lieve gunsteling de F. Bordewijk-prijs 2021 toe. Erna Sassen (1961) is voor Zonder titel de tweejaarlijkse Nienke van Hichtum-prijs toegekend.

  1. Broer Cláudio geeft 27 jaar na verdwijning Jaïr niet op: ‘Er is iemand die iets weet, die zoek ik’
    PREMIUM
    met video

    Broer Cláudio geeft 27 jaar na verdwij­ning Jaïr niet op: ‘Er is iemand die iets weet, die zoek ik’

    Nog een ultieme poging wordt maandagmorgen gedaan om Jaïr Soares te vinden. Duizenden inwoners van Monster krijgen een flyer in de bus met de details over de dag dat het 7-jarige jongetje uit Rotterdam plots van het strand verdween. Ook na 27 jaar geeft zijn broer Cláudio niet op. ,,Wat ik zeker weet is dat er minimaal een persoon is die iets weet. En die zoek ik.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag