Drukke nacht voor hulpdiensten: meerdere gewonden bij vergelijkbare auto-ongelukken op A12 en A13

VideoHulpdiensten hebben vannacht hun handen vol gehad aan twee vergelijkbare auto-ongelukken, die kort na elkaar plaatsvonden. Zowel op de A12 (ter hoogte Prins Clausplein) als op de A13 (ter hoogte van Delft) raakten inzittenden gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het eerste ongeval was op de A12 bij knooppunt Prins Clausplein. Hier reed een auto met twee inzittenden tegen de vangrail. Beiden zijn na controle in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De weg werd tijdelijk afgesloten voor onderzoek. 

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Volledig scherm
Een auto is afgelopen nacht tegen de vangrail gereden bij het Prins Clausplein A12 © District8

Niet veel later ging het ook mis op de A13, ter hoogte van Delft.  Een automobilist verloor de macht over het stuur en knalde tegen een zijwand. De bestuurder en de bijrijder raakten gewond. Volgens de politie droegen zij op het moment van het ongeluk geen gordel.  Een derde inzittende, die ook geen gordel droeg, kwam met de schrik vrij. De schade aan de auto is flink. Het voertuig moest worden weggesleept en is total-loss.

Flinke boete

De A13 werd vanaf Den Haag afgesloten, maar niet iedereen zag het rode kruis boven de weg. Zo’n 20 voertuigen negeerden het sein. Zij moesten wachten tot de snelweg vrij was én krijgen een fikse boete thuisgestuurd.

Volledig scherm
De bestuurder en de bijrijder zijn gewond geraakt tijdens een ongeval op de A13. Een derde inzittende kwam met de schrik vrij. © District8

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag