Volledig scherm
De toegangswegen naar Scheveningen lopen vol. © VR Press

Drukte op Haagse stranden: ‘In Scheveningen en Kijkduin is al geen parkeerplek meer te vinden’

Het mooie weer trekt vandaag veel dagjesmensen naar de Haagse stranden. In Scheveningen en Kijkduin is rond het middaguur al geen parkeerplek meer te vinden en ook bij Hoek van Holland en Ter Heijde lopen de toegangswegen vol.

De politie Den Haag laat op Twitter weten: ‘De parkeerplaatsen van de Haagse stranden Scheveningen en Kijkduin zijn al vol. De aan- en afvoerwegen staan vast. Wilt u toch naar het strand gaan en niet in de file staan, neemt u dan a.u.b. het openbaar vervoer.’

‘Alle straatparkeerplekken op Scheveningen zijn maximaal 1 of 2 uur en ‘‘bijvullen’’ van de meter kan niet meer. Echt waar. Geloof mij maar. Ga niet zoeken. Pak een parkeergarage. (Of kom met fiets of ov.)', waarschuwt Brumpie op Twitter.

Bij het Zwarte Pad in Scheveningen stonden vanochtend verkeersregelaars om de toegestroomde badgasten een plekje aan te wijzen. De parkeerplaatsen raakten snel bezet, maar een enkeling had nog geluk. 

Ene Mini had een oplossing: ‘Lekker onderweg naar Scheveningen. Met de trein. Geen files. Geen parkeerproblemen en kosten. En nog gezellig ook in een niet te volle trein met airco’, twittert ze.

Diana en Trea staan vandaag op de braderie op de Scheveningse boulevard. Je vindt de dames ter hoogte van het Kurhaus. ‘Als je een wachtwoord zegt ‘‘Zeezicht’’ krijg je 10% korting’.

Kijkduin

De boulevard van Kijkduin staat dit weekend in het teken van het circus tijdens Boulevard van het Circus. Tijdens het evenement worden circusshows gegeven en kunnen mensen workshops volgen.

Patty deelt op Instagram een plaatje van een zonnig Kijkduin. De eerste badgasten hebben zich met handdoeken, parasols en strandbedden geïnstalleerd.

Hoek van Holland

Mario Spaans geniet van de zon bij Dechi Beach op het strand van Hoek van Holland.

Daar is het volgens brasem visser (nickname op Twitter) al aardig druk.

Elke ochtend het nieuws uit de regio in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Den HaagDelftWestland of Zoetermeer!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag