Duindorpers aan de Breezandstraat in hun wijk. Ze vinden dat ze door de gemeente worden weggezet als racisten en eisen excuses.
Volledig scherm
PREMIUM
Duindorpers aan de Breezandstraat in hun wijk. Ze vinden dat ze door de gemeente worden weggezet als racisten en eisen excuses. © Anjali Ramnandanlall

Duindorp eist excuses van de raad

Duindorpers eisen publieke excuses van de Haagse gemeenteraad. Vlak voor de vakantie gelaste de raad een onderzoek naar racisme, bejegening en veiligheid in de buurt. Duindorpers vinden dat zij hierdoor verketterd worden, maar volgens Martijn Balster (PvdA) is er geen reden om excuses te maken.

  1. Stinkende haai op autodak en krokodil in de tuin: politie maakte door jaren heen jacht op wilde beesten
    PREMIUM
    plaats delict

    Stinkende haai op autodak en krokodil in de tuin: politie maakte door jaren heen jacht op wilde beesten

    De politie heeft in de afgelopen veertig jaar de handen vol aan het vangen van allerlei beesten. Van agressieve honden, zwanen, weggelopen katten tot opvallend veel slangen. In maart 1980 is er een kinderdrama aan de Van Hogendorp. Het konijn Pluisje is verscheurd in zijn hokje in de achtertuin. Er is alleen een hoopje witte vacht over. Voor de rubriek Plaats Delict beschrijft Hans Hemmes elke week een plek met een ‘bloederig’ verleden.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag