Volledig scherm
Luchtfoto van Duindorp, ter illustratie. © JACQUES ZORGMAN

Duindorpers naar meldpunt om 'racisme' door meerderheid Haagse raad

Duindorpers Cees de Jager en Margie de Mos zijn nog steeds getergd omdat Duindorpers vorig jaar volgens hen door een meerderheid van de Haagse gemeenteraad als racisten over één kam zijn geschoren.

Ze leggen daarom bij het nieuwe Meldpunt Bestuurlijke Integriteit een klacht neer over een onderzoek naar racisme, dat op last van de gemeenteraad in gang is gezet naar vreemdelingenhaat in Duindorp.

Het onderzoek is een initiatief van onder andere PvdA, Nida en de HSP en komt na een reeks incidenten. ,,Men doet het voorkomen alsof hier in Duindorp alleen racisten wonen, die dagelijks bloeddorstig de straten afschuimen naar mensen met een andere huidskleur en achtergrond en die dan aanvallen. Dat is stigmatiserend voor alle bewoners'', stellen De Jager en De Mos.

Zinloos

Ze overwogen naar de rechter te stappen, maar deden dit niet omdat dit volgens hen zinloos is. Er geldt in Nederland immers vrijheid van meningsuiting in debat.

Het nieuwe meldpunt Integriteit biedt volgens de Duindorpers mogelijk handvatten om de zaak alsnog door onafhankelijke ambtenaren te laten toetsen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag