Volledig scherm
Mars voor het leven © ChristenUnie/sgp

Duizenden op de been om abortus en euthanasie

Een mars tegen onder meer abortus en euthanasie heeft vandaag duizenden mensen naar Den Haag getrokken. Deelnemers schatten het aantal bezoekers op ruim 10.000, dubbel zo veel als vorig jaar.

Met de Mars voor het Leven, zoals de organisatie het noemt, willen de deelnemers protesteren tegen bijvoorbeeld de NIP-test, die afwijkingen van foetussen kan opsporen, en de abortuspil. Die zouden in de hand werken dat vrouwen hun zwangerschap vaker afbreken. De demonstranten willen verder voorkomen dat vaker hulp bij zelfdoding wordt verleend, bijvoorbeeld aan mensen die vinden dat hun leven voltooid is.

De zorgen van de demonstranten zijn niet weggenomen nu CDA en ChristenUnie meeregeren, maakt deelnemer en SGP-medewerker Arnoud Proos uit de opkomst op. ,,Sommige zaken mogen dan een klein beetje zijn bevroren, veel mensen maken zich zorgen over waar het intussen op dit terrein naartoe gaat.''

Zowel CU-voorman Gert-Jan Segers als zijn collega Kees van der Staaij, die met de SGP oppositie voert, sprak de mars toe.

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag