Volledig scherm
© ANP

Dunea: geen problemen met kraanwater

Problemen met de waterdruk of mogelijk troebel kraanwater zoals mogelijk boven het hoofd hangt in Friesland, Flevopolder en Overijssel zijn in Haaglanden absoluut niet te verwachten. Volgens drinkwaterbedrijf Dunea spelen dit soort scenario's in deze regio niet. Zelfs niet bij de huidige Nederlandse droogte.

,,Dunea heeft geen problemen met haar voorraad,'' schetst Sandra Zitterstein van het drinkwaterbedrijf dat kraanwater levert aan ongeveer 1,5 miljoen huishoudens. ,,Dat komt omdat het peil van de Maas op nivo is gebleven. En dat komt omdat het in Frankrijk gelukkig nog steeds blijft regenen.'' Dunea transporteert haar water uit de Afgedamde Maas via ondergrondse leidingen naar de duinen in Katwijk, Scheveningen en Monster, waar het gezuiverd wordt.

Van schaarste is volgens het drinkwaterbedrijf in Haaglanden momenteel helemaal geen sprake. ,,Zolang het peil op de Maas op orde is, speelt dit niet.''

Ook werkt mee dat het leidingsysteem van Dunea ,,vrij jong en robuust is'' en dat de vakantie net begonnen is, aldus Zitterstein. Hagenaars gaan al op vakantie, en er zijn dus in de regio minder mensen die kraanwater gebruiken.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Grote verslagenheid onder redders over verongelukte  kitesurfer

    Grote verslagen­heid onder redders over verongeluk­te kitesurfer

    Ook onder de redders van de KNRM en vrijwilligers die dit weekeinde uren hebben gezocht naar een kitesurfer, is de ontsteltenis over zijn dood groot. Dat zegt Kees Brinkman, woordvoerder van dé redders op zee, de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), terugkijkend op het dramatische verongelukken van de kitesurfer in Scheveningen dit weekeinde. ,,Het is de eerste keer dat we iemand dood hebben aangetroffen en niet hebben kunnen redden uit zee”, zegt Brinkman.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag