Volledig scherm
De Dutch Don’t Dance Division © Studio Oostrum

Dutch Don’t Dance Division krijgt de Jacques Senf Prijs 2019

Het Haagse gezelschap De Dutch Don’t Dance Division krijgt eind september de Jacques Senf Theaterprijs 2019. Aan de prijs is een geldbedrag van 12.500 euro verbonden bedoeld om nieuwe activiteiten te initiëren. 

Het is de tweede keer dat het AFAS Circustheater, Theater Diligentia & Pepijn, Het Nationale Theater en het Zuiderstrandtheater deze prijs uitreiken aan een persoon of instelling die de nek uitsteekt om het cultureel leven in Den Haag te versterken. In 2016 ging de eer naar Arthur Pronk, organisator van evenementen als The Life I Live, het Embassy Festival en het Haags Uit Festival. De prijs is in het leven geroepen bij de 70ste verjaardag van de Haagse impresario Jacques Senf. Hij overleed vorig jaar.

Koppel

Volledig scherm
Thom Stuart (l) en Rinus Sprong van De Dutch Don't Dance Division © Studio Oostrum

De Dutch Don’t Dance Division is een projectgezelschap van de choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart. Zij brengen laagdrempelige dansvoorstellingen waarbij jonge professionele dansers worden gekoppeld aan amateurs. Bekend zijn hun familievoorstellingen rond kerst en het initiatief Solo’s @ the Sea, elk voorjaar in strandtent De Fuut. Ook heeft de groep choreografieën gemaakt voor de wereldtournee van dj Armin van Buuren.

Juryvoorzitter Marjolein de Jong prijst het doorzettingsvermogen van de beide choreografen. ,,Ze zetten zich op tal van vlakken in voor de Nederlandse dans. Van het onderzoeken, uitwisselen van kennis en behouden van het erfgoed van de Nederlandse dans tot het promoten van Den Haag als dansstad”, aldus Marjolein de Jong.

In de kerstvakantie brengt DeDDDD acht keer de familievoorstelling A Christmas Carol op de planken van het Zuiderstrandtheater in Den Haag. De Jacques Senf Prijs 2019 wordt op 27 september uitgereikt tijdens een besloten bijeenkomst bij de aftrap van het nieuwe PEPER cabaretfestival in Diligentia.  

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag