Echtpaar doodsbang na rel om bruiloftsstoet: 'We willen verhuizen'

VideoOmar en Fatima zijn doodsbang in Duindorp na alle rumoer tijdens de bruiloft van hun enige dochter. Hun ruiten zijn ingegooid en auto’s van gasten werden bekogeld.

Volledig scherm
Omar met de trouwkaart van zijn dochter, voor de dichtgetimmerde ruit die is ingegooid in zijn huis in Duindorp. © Maaike Kraaijeveld

Buiten schijnt de zon, maar binnen zit het echtpaar in de huiskamer op één hoog in de Flakkeese­straat in Duindorp met de lichten aan. Het raam van hun woonkamer is met planken afgedekt, in afwachting van de glaszetter. De ruit werd vrijdag ingegooid tijdens het bruiloftsfeest van de enige dochter des huizes. Omar en Fatima ontdekten de ravage toen ze zaterdagochtend vroeg thuis kwamen na het huwelijksfeest. ,,Het was een mooi feest, maar het is nu allemaal verpest”, zegt Fatima. 

’s Middags al waren er problemen ontstaan rond de bruiloftsstoet. Een enorme rij auto’s - volgens Omar zo’n honderd - trok in Duindorp langs het ouderlijk huis van de bruid op weg naar Wassenaar voor een fotoreportage en daarna door naar het feest in Zuidland. Door het getoeter en motorgeronk moet de herrie enorm zijn geweest. Omstanders stoorden zich eraan en gooiden volgens ooggetuigen in de Pluvierstraat onder meer met stenen, eieren en zelfs een fles mayonaise. Er zouden ook vechtpartijtjes zijn uitgebroken, maar dat kan de politie niet bevestigen. Fatima: ,,De voorruit van de auto achter die van het bruidspaar werd kapotgegooid. De kleren van de bruiloftsgasten werden vies. Mijn dochter huilde.’’ 

Het is niet de eerste keer dat ze in de buurt zijn uitgescholden voor ‘kanker-Marokkanen’ vertellen Omar en Fatima die al 28 jaar in Duindorp wonen. Eerst twaalf jaar in een andere etagewoning, nu ruim zestien jaar in de Flakkeesestraat. Hun vijf kinderen zijn er opgegroeid. Na de trouwerij, zijn ze allemaal het huis uit. ,,Twee zonen zijn met Nederlandse vrouwen getrouwd’’, vertelt Omar en laat foto’s van zijn kleinkinderen zien. Wat rest na afgelopen weekeinde is dat ze samen bang zijn in hun eigen huis. ,,Mijn vrouw is bang om alleen naar de supermarkt te gaan’’, zegt Omar.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag