Iconisch is de foto Hoge Nood die hij in 1955 maakte. Terwijl de moeder zich vergaapt aan huishoudhulpjes in de etalage doet de jongen een plas op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Iconisch is de foto Hoge Nood die hij in 1955 maakte. Terwijl de moeder zich vergaapt aan huishoudhulpjes in de etalage doet de jongen een plas op straat. © Eddy Posthuma de Boer

Eddy was fotograaf van het grote en het kleine

in beeldOf het nu schrijvers van naam of gewone mensen op straat waren, voor fotograaf Eddy Posthuma de Boer gold geen onderscheid. Voor zijn opdrachtgevers reisde hij de hele wereld over, maar als geen ander wist hij het dagelijks leven in Amsterdam in beeld te brengen. Zijn werk is nu te zien in Fotomuseum Den Haag.

 1. Jaap (83) aan dood ontsnapt na glijpartij op zijn glibberige dak na verwijderen van vogelnestje
  PREMIUM
  Met video

  Jaap (83) aan dood ontsnapt na glijpartij op zijn glibberige dak na verwijde­ren van vogelnest­je

  De klus aan zijn schoorsteen had Jaap van der Zwaan (83) net geklaard. Op weg naar het dakraam glijdt de onfortuinlijke man maandagmiddag echter weg. Als geluk bij een ongeluk komt hij tot stilstand op de schurende dakpannen, waarna de brandweer hem met behulp van een hoogwerker uit zijn netelige positie bevrijdt. ,,Twee jaar geleden ging het nog prima. Maar dit is echt de laatste keer dat ik op het dak ben geklommen.”
  Naaldwijk
 2. Amfetamine drupt nog uit de ketel, als de politie binnenvalt bij top-3 drugslab van Nederland
  PREMIUM

  Amfetamine drupt nog uit de ketel, als de politie binnenvalt bij top-3 drugslab van Nederland

  Na dagenlange observatie wordt het startsein gegeven: de politie valt een bedrijfspand in Amersfoort binnen en treft een volledig operationeel drugslab aan. Volgens justitie niet zomaar eentje: één die behoort tot de top 3 van meest professionele labs in Nederland. Meerdere mensen rennen tijdens de inval weg, maar vier worden aangehouden. ,,Met dit lab konden miljoenen worden verdiend.”
  Den Haag

In samenwerking met indebuurt Den Haag