Volledig scherm
Zondag stonden de actievoerders op het dak van het complex. © Regio15

Eén actievoerder No Border zit nog vast, voorarrest verlengd met veertien dagen

Een actievoerder die afgelopen zondag door de marechaussee is opgepakt op het terrein van de NAVO en TNO in Den Haag, zit voorlopig nog vast. Zijn voorarrest is met twee weken verlengd. Dit meldt het Openbaar Ministerie vandaag.

Hij moet zich op 21 augustus verantwoorden bij de politierechter voor ‘het zich bevinden op verboden terrein en voor belemmering van het afgeven van vingerafdrukken’. De andere zestien actievoerders die werden opgepakt zijn inmiddels weer op vrije voeten.

De actievoerders waren op het dak van het complex geklommen. De demonstranten zouden deel uitmaken van No Border, een groep activisten die pleit voor een wereld zonder grenzen, meldt deze organisatie zelf.

Grensbewaking

Volgens de activisten zorgt de NAVO er onder meer met militaire interventies voor dat mensen moeten vluchten en speelt de militaire alliantie ook ‘een rol bij het tegenhouden van vluchtelingen aan de Europese grenzen’. TNO behoort volgens hen tot de grootste ontvangers van EU-subsidies voor onderzoek naar nieuwe technologieën voor grensbewaking.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag