Volledig scherm
PREMIUM
Columnist Sjaak Bral. © Frank Jansen

Een beter milieu begint nog steeds bij jezelf

ColumnVorige week konden ambtenaren de ingang van het IJspaleis alleen bereiken met een athletische sprong over een oliepijpleiding. Het betrof een opblaasbaar exemplaar, neergelegd door de actiegroep ‘Den Haag Fossielvrij’.

‘Ik werk voor Den Haag, niet voor Shell’, luidde de slogan. Ietwat onduidelijk, zelfs als je de reden voor hun protest kent: de actiegroep wil niet dat Shell-topvrouw Van Loon zitting neemt in een Haagse denktank. Deze houdt zich bezig met de energietransitie in Den Haag. Volgens de tegenstanders staat dit gelijk aan het overhandigen van de sleutels van de stad aan deze ‘fossiele dinosaurus’. Werkt Shell al dertig jaar het klimaat tegen, zoals de Partij voor de Dieren beweert? Feit is dat het allemaal wel sneller had gekund - als nut en noodzaak bekend waren geweest bij het grote publiek. Dat was echter nog even aan het bijkomen van het jarenlang verspreide bericht dat de door milieu-activisten beloofde ‘zure regen’ uitbleef. Sterker: die bleek helemaal niet te bestaan. Het was nepnieuws avant la lettre.

  1. Bruiloftsgast bespuugt beveiligingsbeambte nadat Lamborghini crasht, verhuurder doodziek van incident
    VIDEO

    Bruilofts­gast bespuugt beveili­gings­be­amb­te nadat Lamborghi­ni crasht, verhuurder doodziek van incident

    Een peperdure Lamborghini Huracan van een Utrechtse verhuurder, die onderdeel was van een trouwstoet, is vannacht in botsing geraakt met een busje op de kruising van de Pettendijk en de Lange Kruisweg in Maasdijk. Na de botsing liep het zodanig uit de hand dat een 30-jarige beveiligingsbeambte van het busje werd aangevallen en meerdere keren in haar gezicht werd gespuugd.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag