Volledig scherm
PREMIUM
Een repetitie van de voorstelling De Gebroeders Leeuwenhart. © Bas de Brouwer

Een verhaal over onvoorwaardelijke broederliefde

Voor veel mensen behoort De Gebroeders Leeuwenhart van Astrid Lindgren tot de favoriete jeugdboeken. Regisseur Casper Vandeputte van het Nationale Toneel maakte een bewerking voor het theater. ,,Tijdens de voorstelling ga je dichter tegen elkaar aan kruipen."

De Gebroeders Leeuwenhart is het avontuurlijke verhaal over dood, moed en broederliefde en heeft bijna 50 jaar na verschijning nog niets aan populariteit verloren. Ook Vandeputte is het boek altijd bijgebleven. ,,In mijn jeugd was De Gebroeders Leeuwenhart een boek met een reputatie: je moest er van huilen. De eerste paar keer dat ik het las, ben ik niet verder gekomen dan het begin. Ik vond het te heftig."

  1. Glazenwasser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'
    PREMIUM
    Vak apart

    Glazenwas­ser Dennis: 'Zolang het tussen plus 40 en min 4 graden is werk ik'

    Dennis Westenberg (40) uit Den Haag ging naar de havo op het Aloysius College en was vervolgens op de Haagse Hogeschool hard op weg om accountant te worden. ,,Maar ik merkte dat het m'n ding niet was. Toen een vriend van me, Raymond Mulder, een glazenwasser, vroeg om hem te komen helpen, heb ik dat gedaan. Dat was bijna twintig jaar geleden. Nu heb ik mijn eigen glazenwassers- en schoonmaakbedrijf en ben ik blij dat ik niet ergens binnen op kantoor achter een beeldscherm hoef te zitten." Verslaggever Nicolette van der Werff ging bij hem langs voor de rubriek Vak Apart.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag