Volledig scherm
Op zaterdag 6 mei wordt op de gevel boven het portiek de tekst 'It's always good to be back home' onthuld. © Archieffoto

Eerbetoon aan Golden Earring in de Terletstraat

De bandleden van de Haagse Golden Earring zullen zaterdag 6 mei in hun 'thuishaven' geëerd worden met een geveltekst op de plek waar de bandleden ooit voor het eerst oefenden. Het citaat 'It's always good to be back home' komt op de muur van een van de huizen in de Terletstraat te prijken.

De Terletstraat nummer 13 was destijds (begin jaren '60) het huis van bassist Rinus Gerritsen. Daarnaast was het de oefenruimte van de muzikanten die destijds nog 'The Golden Earrings' heetten. Gitarist George Kooymans woonde om de hoek in de Hulshorststraat 145. Zanger Frans Krassenburg in de Schaarsbergenstraat op nummer 154 waar hun eerste single 'Please go' werd gecomponeerd.

Op zaterdag 6 mei wordt op de gevel boven het portiek van de Terletstraat 13 de tekst 'It's always good to be back home' onthuld. Aansluitend wordt door Patrick Lejewaan van de naastgelegen tabakzaak Het Prijspaleis een minifestival opgezet. De viering duurt is van 12.00 tot 17.00 uur.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag