Frank Jansen
Volledig scherm
© Frank Jansen

Eerst de ringen, dan de tunnelboormachine

De twee enorme ringen die sinds kort aan de wand van de zogenoemde startschacht voor de Victory Boogie Woogietunnel hangen, zijn geen knullige versierseltjes. Iedere ring heeft een diameter van zo'n twaalf meter en weegt 25.000 kilo. Ze markeren de plek waar vanaf begin volgend jaar een tunnelboormachine aan de slag gaat om zich eerst een weg richting Binckhorstlaan te banen.

 1. In ooit verwaarloosd pand met stadsboerderij leeft het weer, met lelijke groentes in pasta als nieuwkomer
  PREMIUM

  In ooit verwaar­loosd pand met stadsboer­de­rij leeft het weer, met lelijke groentes in pasta als nieuwkomer

  Wat ooit het gebouw was waar verticale stadslandbouw ontwikkeld moest worden, is nu een plek met steeds meer sociale en circulaire bedrijven. The New Farm aan de Haagse Televisiestraat krijgt een tweede leven. Een van de nieuwkomers opende er vorige week officieel. Wholy Greens maakt op de vierde etage vegan pasta, die voor de helft uit te lelijke groentes bestaat.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  12

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag