Volledig scherm
Omgeving van de Vlietweg © Google Streetview

Eigenaar paardenpension (71) misbruikte meisjes jarenlang

Een stalhouder uit Naaldwijk is maandag veroordeeld voor het misbruiken van minderjarige meisjes op zijn paardenpension. Bijna tien jaar lang ging hij zijn gang. Dit meldt het AD Westland.

De 71-jarige man kreeg drie jaar cel opgelegd, waarvan een jaar voorwaardelijk. Ook mogen er op zijn erf aan de Vlietweg de komende vijf jaar geen kinderen komen.

Uit getuigenverklaringen blijkt dat de stalhouder bij nog meer meisjes pogingen zou hebben ondernomen dan bij de twee meisjes die in het oordeel zijn opgenomen.

Klusjes
'Ik was 13 jaar toen het begon. Ik mocht gratis paardrijden in ruil voor klusjes,' vertelt een van de twee slachtoffers, inmiddels een 23-jarige vrouw. Die klusjes gingen al snel verder dan alleen het schoonhouden van de stal. Het begon voorzichtig, maar nam allengs steeds ernstiger vorm aan. Bijna twee jaar lang, van begin 2007 tot eind 2008, verkrachtte hij haar. De liefde voor de paarden hield haar in de wurggreep van de Naaldwijker. 'Hij zorgde niet goed voor de dieren. Ik durfde daarom niet weg te blijven.'

In september 2011 meldt zich een volgend slachtoffer bij de politie. Zij was 14 jaar toen het misbruik begon. Ze weet uit zijn klauwen te ontsnappen, maar als ze op haar achttiende even terug is bij de stal begint het weer. 'Ogenblikkelijk vroeg hij mij om een kus. Toen werd ik zo boos. Hij was helemaal niet gestopt en had misschien nog wel meer slachtoffers gemaakt.'

Gevolgen
Beide vrouwen dragen de gevolgen van het misbruik met zich mee. Hoewel het steeds beter gaat, heeft het oudste slachtoffer geen behoefte aan een nieuwe vriend. Aan seks moet ze al helemaal niet denken.

De Naaldwijker kan tegen zijn veroordeling in beroep gaan. Hij ontkent.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag