Volledig scherm
© District8

Eigenaar rijdt autokrakers met eigen Mercedes klem

Een spectaculaire achtervolging op de Loevesteinlaan in Den Haag vannacht. De eigenaar van een avondwinkel betrapte drie autodieven op het inbreken in zijn eigen Mercedes. Met een vriend zette hij de achtervolging in en zette hij de daders klem. Twee personen zijn gevlucht, één man is aangehouden.

,,Normaal gesproken sluiten we de zaak om 23.00 uur, maar we waren nog bezig om de boel af te sluiten. We waren net klaar en boven een sigaretje aan het roken toen we opeens glasgerinkel hoorden", vertelt de winkeleigenaar. Hij zag dat drie mannen in zijn grijze Mercedes hadden ingebroken. Zijn andere Mercedes stond ernaast geparkeerd en zou het volgende doelwit worden.

Quote

Zij dachten natuurlijk de jackpot te hebben gewonnen toen ze mijn auto's naast elkaar zagen staan

Snel renden de ondernemer en een kennis van hem, die ook in de winkel aanwezig was, naar beneden. De daders waren echter al in hun witte busje gestapt en op de vlucht geslagen. ,,We konden niet zien waar ze naartoe gingen, dus we pakten allebei een auto en splitsten ons op. Uiteindelijk hebben we de daders klem weten te zetten." Dit was op de kruising met de Erasmusweg, meldt District8.

In een poging vrij te komen, begon het busje snel voor- en achteruit te rijden. Beide Mercedessen raakten hierbij flink beschadigd. Daarna zijn de inbrekers de auto uit gevlucht. Na een zoektocht heeft de politie één van de inbrekers aangehouden in de Remmersteinstraat, aldus District8. De verdachte wordt nog steeds door de politie vastgehouden.

Navigatie

De ondernemer en autoliefhebber meldt dat alleen de navigatiemodule uit zijn auto was meegenomen. ,,Voor de nieuwe autotypes van Mercedes kunnen die wel 900 euro kosten, dus zij dachten natuurlijk de jackpot te hebben gewonnen toen ze mijn auto's naast elkaar zagen staan." Hij zegt dat er in het busje meer gestolen radio's en navigatiesystemen zijn gevonden.

Al met al blijft de eigenaar kalm onder het hele voorval. ,,Ik ben vanmorgen even bij bergingsbedrijf Vreugdenhil geweest en de schade lijkt beperkt. Maar ja, je weet natuurlijk niet wat er achter de bumper zit. Gelukkig is er alleen materiële schade en zijn wij ongedeerd."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

  1. Dief van portemonnee Haagse muzikant Ed Struijlaart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’
    PREMIUM

    Dief van portemon­nee Haagse muzikant Ed Struij­laart opgepakt in Den Haag: ‘Boef bood excuses aan’

    Een van de dieven die in oktober de portemonnee van de Haagse singer-songwriter Ed Struijlaart pikten tijdens een optreden in Zwolle, is afgelopen donderdag in Den Haag opgepakt. Tijdens het optreden in de Odeon werd de portemonnee met pinpas van Struijlaart door twee dieven uit zijn kleedkamer meegenomen. Het verhaal kreeg een bizarre wending toen een van de dieven via Instagram contact met hem zocht, zijn excuses aanbood en de pas naar Struijlaarts moeder stuurde.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag