IJssalon Florencia met eigenaar Giovanni Talamini die koffie schenkt. Door Gerard P. Fieret, Collectie Haags Gemeentearchief.
Volledig scherm
PREMIUM
IJssalon Florencia met eigenaar Giovanni Talamini die koffie schenkt. Door Gerard P. Fieret, Collectie Haags Gemeentearchief. © Collectie Haags Gemeentearchief id. nr. 5.21981

Einde van befaamd Haags bakkie? Bezoekers treuren om ‘overleden’ traditionele koffiemachine bij Florencia

Bezoekers van koffiehuis Florencia zagen donderdag tot hun schok dat de oude, vertrouwde koffiemachine opeens is verdwenen. Het apparaat is kapot en kan niet meer worden gemaakt. Is dat het einde van het befaamde Haagse bakkie? De uitbater belooft een ‘nieuw monster’ met eenzelfde aroma. Maar het afscheid doet toch pijn na al die jaren.

  1. Vaste klant Bertus (77) mag eindelijk weer kopjes koffie drinken bij Florencia: ‘Ik kom vier keer per week’
    PREMIUM

    Vaste klant Bertus (77) mag eindelijk weer kopjes koffie drinken bij Florencia: ‘Ik kom vier keer per week’

    Iedereen kent ze. Die mevrouw die altijd even aan de grote tafel een krantje komt lezen. Of die man die voor een euro zijn dagelijkse kopje koffie drinkt. Tijdens de coronamaatregelen waren de vertrouwde gezichten van de stad ineens niet meer welkom in de bibliotheek en de supermarkt. Maar langzaam komen ze terug. ,,Ik kom hier regelmatig, vier à vijf keer per week. Soms twee keer op een dag.”

In samenwerking met indebuurt Den Haag