Richard de Mos bij de presentatie van zijn boek Mijn verhaal. Daarin verdedigt de voorman van Hart voor Den Haag zich uitgebreid tegen de voorlopige aanklacht van het Openbaar Ministerie.
Volledig scherm
PREMIUM
Richard de Mos bij de presentatie van zijn boek Mijn verhaal. Daarin verdedigt de voorman van Hart voor Den Haag zich uitgebreid tegen de voorlopige aanklacht van het Openbaar Ministerie. © Frank Jansen

Ellende bij CDA lijkt wel op affaire De Mos. Of gaat die vergelijking mank?

Het is hommeles bij het landelijke CDA. Een donateur die een miljoen neertelde zou invloed hebben gehad op de koers van de partij. Dat lijkt op de ellende die Richard de Mos en Hart voor Den Haag zich op de hals haalden door te nauwe banden tussen de partij en haar sponsors. Of gaat die vergelijking mank?

2 reacties

  • Anoniem

    1 jaar geleden
    Marga Doodeman Mis het verband dat wordt gelegd tussen het toenmalige bedrijf van de sponsor en het voorstel van het CDA schoolboeken gratis te maken. Klinkt ook corrupt. Landelijke partijen hebben er geen belang bij dat lokale partijen door de overheid gesubsidieerd worden, daar moet iets op gevonden worden. Had Groep de Mos ook schimmige boekhoudconstructies zoals bij het CDA? Waarom wordt dat toegestaan? Wanneer komt de beloofde nieuwe bestuurscultuur?
  • Chris Eskes

    1 jaar geleden
    Men wil nog steeds niet inzien hoe schandalig de behandeling van de Mos en zijn partij is, ondanks alle onderzoek is er nog altijd geen beschuldiging ingediend, wel waren de coalitiepartijen zo stoer om direct na het starten van het onderzoek de hele partij op een zijspoor te zetten. Twee jaar onderzoek! En er is nog steeds niets uit gekomen!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag