En weer is het Segbroek College de beste schaatsschool van het land

VideoMet een record aantal punten won het Segbroek College uit Den Haag gisteren de NK SPA Over-All Scholen Wissel Trofee na een zware strijd met het Tabor College uit Hoorn. De Schaatstalenten van het Segbroek College mogen zich voor voor de derde keer de beste van Nederland noemen.

Op de 'Coolste Baan' van Nederland in het Olympisch stadion van Amsterdam kwamen 64 schoolschaatsploegen bijeen om de strijd met elkaar aan te gaan voor het Nederlands Kampioenschap schoolschaatsen. Het Segbroek College streed tegen het Tabor College - op het scherpst van de snede -  om de beste schaatsschool van Nederland te worden. In eerste instantie leek het Tabor College in het voordeel te zijn met negen teams, tegen de zes teams van de Haagse school. Maar de drie Nederlandse titels van de Segbroek schaatsploegen leverde echter zo veel punten op, dat het Segbroek wederom de felbegeerde NK scholen titel won.

Quote

Dan heb je niet alleen je diploma, maar kan je ook zeggen dat je kampioen school­schaat­sen bent geweest

Jan Pieter Tensen

Voorafgaand aan het NK hebben de leerlingen van de sportklassen hard getraind. ,,We hebben ontzettend getalenteerde leerlingen en we zorgen voor goede trainingsmogelijkheden voor recreatierijders", laat trainer en coördinator Jan Pieter Tensen weten. Zowel licentiehouders als amateurrijders worden gecoacht door Tensen en zijn collega-trainers Eugenie en Frank Herrebout. ,,Naar aanloop van het NK hebben we vooral geoefend op het gezamenlijk starten, tactisch rijden en samenwerken. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen."

Volgens Tensen zouden meer scholen zich moeten richten op het schaatsen. ,,Het is een prachtige volkssport en brengt iedereen samen. Twee nachten vorst en iedereen hoopt op natuurijs, dat is mooi." Bovendien vind hij het goed voor de ontwikkeling van de leerlingen. ,,Dan heb je niet alleen je diploma, maar kan je ook zeggen dat je kampioen schoolschaatsen bent geweest. Dat is pas een uniek cv."

Volledig scherm
Winnende team licentiehouders tot 18 jaar © Carolien Beijersbergen

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Den Haag en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag