Enthousiast onthaal voor eerste cruiseschip ooit in Scheveningen

VideoVoor de allereerste keer meerde gisteren een cruiseschip aan in de haven van Scheveningen. Het spektakel trok behoorlijk wat bekijks. ,,Een historisch moment!"

Een imposant beeld: de MS Berlin komt de haven van Scheveningen binnenvaren.
Volledig scherm
Een imposant beeld: de MS Berlin komt de haven van Scheveningen binnenvaren. © Frank Jansen

Feest gisteravond in de haven van Scheveningen, want het was de eerste keer ooit dat een cruiseschip de haven binnenvoer. Met een lengte van 139 meter en een breedte van 17,5 meter was het weliswaar geen groot exemplaar, maar het was wél een wereldberoemde boot. Voor de Duitsers dan, want de MS Berlin speelde van 1986 tot 1999 de hoofdrol in de televisieserie Das Traumschiff, zegmaar de Duitse Love Boat. 

Tientallen toeschouwers stonden gisteren op de kade om de ruim vierhonderd toeristen - op hun beurt stuk voor stuk enthousiast zwaaiend en dansend op het dek - een warm welkom te heten. Het Scheveningse Shantykoor speelde speciaal voor de gasten hun liedjes. ,,Práchtig", straalt de Duitse Monika Hofmaier als ze voet aan wal zet. Met haar echtgenoot is ze bijna twee weken terug in Nice aan boord van het schip gestapt. ,,We zijn langs onder meer Barcelona, Valencia en Lissabon gevaren. In Scheveningen maken we een korte stop, morgen keren we terug naar Duitsland.'' 

Het echtpaar Geyer, eveneens Duits, is benieuwd naar de Scheveningse vis. ,,We hoorden dat we niet terug kunnen voor we die geproefd hebben, dus we gaan gauw op zoek naar een leuk restaurant!"

  1. Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!
    #nlblijftthuis

    Den Haag, laat je zien aan onze AD-drone!

    Welke boodschap wil jij laten zien aan iedereen die nu thuis moet blijven of juist extra hard moet werken? Zaterdag vliegt de AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis over Den Haag om de mooiste stad achter de duinen van bovenaf te filmen. We zijn op zoek naar vlaggetjes, stoepkrijttekeningen, lieve teksten en dikke duimen omhoog, om mensen een hart onder de riem te steken. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag delen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door te mailen naar info@nlblijftthuis.nl.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag